Neven Antić - osobna stranica

Svakodnevica

To je "teren" na kojem mi igramo životnu utakmicu i najvažnija karika u lancu. Nakon što smo besprijekorno obavili sve gore navedeno, ukupni efetkat će biti slabiji ukoliko se u svakodnevnom životu neprestano svađamo, bezglavo jurimo za marginalnim stvarima, izazivamo sukobe ili se u njih upuštamo. Lošim aktivnostima i postupcima stvara se negativna energija koja tada otvara prostor za neugodne događaje, zdravstvene probleme, sukobe, koji onda uzrokuju loše raspoloženje koje stvara negativnu energiju koja ... I sve se to vrti u začaranom krugu, gomila se i gomila. Bio sam u njemu i dobro znam što pišem. Tek u svakodnevnom životu možemo sve puste teorije, škole, pravce najbolje spoznati kroz vlastito iskustvo i tada oni postaju način života, a ne tek slova na papiru ili nečije riječi, bez obzira koliko duhovan bio njihov tvorac.

U svakodnevnom životu trebamo nastojati biti: otvoreni, tolerantni, nenasilni

Ako smo otvoreni prema drugima to znači da su i naše čakre (energetska središta) otvorene i prema tome upijaju više životne energije. To vodi u veći energetski potencijal, bolji imunitet itd. Biti otvoren ne znači biti naivan, lakomislen i povodljiv.
Ako smo tolerantni prema drugima to znači da ih prihvaćamo onakve kakvi jesu, a ne onakve kakve bi mi željeli. Svi su ljudi u biti jednaki. Biti tolerantan prema drugome znači da smo tolerantni i prema sebi. Tolerantnost prema sebi znači prihvaćanje sebe onakvog kakvi jesmo, sa vrlinama i manama, bez želje za samozavaranjem i glumljenjem života, a tada ćemo biti objektivniji i prema sebi i prema drugima, lakše ćemo spoznavati svoje greške i propuste. Tada ćemo biti spremni da se mijenjamo na bolje, da uklanjamo svoje mane, a razvijamo svoje vrline. Na druge ćemo djelovati prvenstveno osobnim primjerom, savjetom bez prisile.

Iz svega toga proizaći će beskrajni mir u nama koji će nas napajati i voditi na našem životnom putu. U duhovnom svijetu, u svijetu energija plus uvijek privlači plus. To znači da ako u sebi nosimo ljubav, privlačiti ćemo ljude koji također u sebi nose ljubav. Ako smo egoistični, susretati ćemo i privlačiti egoistične osobe. Ako smo nasilni biti ćemo u društvu nasilnika. Kako se naše unutarnje stanje bude mijenjalo, mijenjati će se i naše okruženje. Naše tijelo je samo jedan dio našeg bića, materijalizirano sučelje naših energija.

Mijenjajući sebe, mijenjamo i svijet. Pomažući drugima, pomažemo i sebi. Sve, cijeli svijet, Svemir, svi Svemiri i sve što postoji, vidljivo i nevidljivo, povezani su i međusobno se isprepliću. Sve što postoji nalazi se u stalnoj promjeni, svakog trena, svugdje.Eliksir
POSJETITE ELIKSIR!

Gimp

 


Galerija Antić

Pripreme za novu galeriju slika su završene.
Nakon mnogo mjeseci konačno je dovršena i možete je posjetiti, a još su ostali sitniji zahvati.

Galerija je značajno proširena novim snimkama iz čuvene art radionice Antić.
Nove slike će ubuduće biti objavljivane u puno većem obimu nego do sada, što možemo zahvaliti novom digitalnom foto-aparatu Panasonic DMC LZ5, odnosno njegovom vlasniku.

Drva 2015/2016

Akcija "Drva 2015/2016" uspješno je obavljena. Drva su prevezena i spremljena na svoje mjesto. Sada ciklone i anticiklone mogu nastaviti sa svojim nadmudrivanjima.

Neće nama nekakvi frontalni poremećaji remetiti svakodnevni mir!

I tako iz godine u godinu...

Nova stranica

Dobrodošli na moju novu stranicu izrađenu sa CMSimple sustavom!
Nakon mnogo vremena i priprema konačno je otvorena.

 

 TEST


 

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| html| css| Login